Vaarallinen torjunta-aine ROUNDUP

Rikkakasvien torjuntaan käytettävä Roundup on osoittautunut tutkimuksissa erittäin vaaralliseksi myrkyksi. 2010 julkaistuista tutkimuksista käy ilmi, että Roundupin vaikuttava aine glyfosaatti aiheuttaa epämuodostumia sammakoilla ja kanan alkioilla jo paljon pienemmillä pitoisuuksilla, mitä käytetään viljelyksillä ja puutarhoissa. Epämuodostumat kehittyivät erityisesti kallon, kasvojen ja selkärangan alueelle, myös aivojen kehitys häiriintyi.

Muissa riippumattomissa tutkimuksissa on todettu, että glyfosaatti aiheuttaa endokriinisiä häiriöitä (kilpirauhanen, lisämunuaiset, ym.), erilaisia kehityshäiriöitä, lapsettomuutta (hedelmättömyyttä), DNA vaurioita, hermostohäiriöitä sekä syöpää.

Vuonna 2009 tutkijat Ranskassa saivat selville, että Roundupin glyfosaatti pystyy tappamaan ihmisen istukan uloimman kerroksen soluja, josta vuorostaan seuraa istukan tuhoutuminen. Vain yksi viidessadasosa (1/500) määrästä, jota tarvitaan rikkaruohojen tuhoamiseen, pystyy tappamaan istukan soluja. Tutkijoiden mukaan näin pieniä määriä on mahdollista saada ruoka-aineista, joiden kasvuvaiheessa on käytetty Roundupia ja se voi riittää aiheuttamaan soluvaurioita ja jopa solukuolemia.

Valitettavasti Euroopan Komissio on sivuuttanut kaikki nämä tutkimukset ja tuonut esille vain teollisuuden omia julkaisemattomia tutkimuksia, joissa glyfosaatti todetaan muka turvalliseksi aineeksi.

Eniten Roundupia käytetään geenimanipuloiduissa (GM) kasveissa, jotka on jalostettu kestämään suuria määriä rikkaruohomyrkkyä. GM ruoan on todettu aiheuttavan mm. sikiön epämuodostumia ja syyksi on osoittautunut ruoan sisältämä glyfosaatti.

Lisää aiheesta:

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2011/10/07/are-you-being-kept-in-the-dark-about-birth-defects-from-weed-killers.aspx

Marjo Sukeva-Hakanpää

Mainokset

Kommentointi on suljettu.