Narkolepsian seurauksena rokotehaitoista uutisoidaan

Sikainfluenssarokotteen aiheuttaman narkolepsian johdosta, lehdistö on alkanut uutisoimaan rokotehaittoja hyvin näkyvästi. Jopa useita vuosia vanhoja tapauksia on nostettu esille. Calmette-rokote aiheutti valtavasti ongelmia, jopa kuolemantapauksia 2002-2006, mutta silloin ei näkynyt isoja lööppejä kuolemantapauksista. On todella ikävää, että tarvittiin näin laaja-alainen ja vakava ongelma, kuin narkolepsia, ennen kuin lehdistö alkoi uutisoimaan rokotehaitoista.

Viimeisimpiä rokotuskohuja on kuulunut Japanista, jossa keskeytettiin Prevener-pneumokokki ja Act-HIB rokotteiden antaminen, kun 4 lasta kuoli rokotusten jälkeen. Molempia rokotteita on annettu myös suomalaislapsille.
Iltalehden tietojen mukaan kyseistä HIB rokotetta annettiin vuosina 2005-2009 noin 60 000 annosta vuodessa, kun taas Prevener-pneumokokkirokotetta on jaettu tänä vuonna 36 annosta.
Prevener-rokotetta annetaan lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville lapsille Suomessa alle tuhat annosta vuodessa.http://www.iltalehti.fi/terveys/2011030813322031_tr.shtml

Myyntiluvaton Calmette-rokote aiheutti 2002 vuodesta lähtien niin paljon haittoja, jopa kuolemantapauksia, että rokote poistettiin rokoteohjelmasta 1.9.2006. Tuolloin asiasta uutisoitiin niin vähän, että suuri osa ihmisistä ei ollut edes tietoisia, että rokotteen antaminen on lopetettu. Rokotteella ei ollut edes myyntilupaa, mutta silti sillä rokotettiin viattomia lapsia 4 vuoden ajan ja aiheutettiin suunnatonta kärsimystä. Tyypillisimpiä haittoja olivat imusolmukepaiseet, luu- ja niveltulehdukset sekä kivestulehdukset ja kiveksen poisto. http://www.rokotusinfo.fi/tekstit/calmette_haitat_html
Toivottavasti nämä tapaukset ovat saaneet ihmiset kyseenalaistamaan rokotteiden turvallisuutta ja hakemaan tietoa useilta tahoilta, ennen rokotepäätöksen tekoa.

Marjo Sukeva-Hakanpää
Fytonomi

Mainokset

Kommentointi on suljettu.